Tec, betrouwbare partner van chemische bedrijven in Antwerpen

Technisch projectsourcingsbedrijf Tec is expert in chemie en dus kind aan huis in veel van de chemische bedrijven in Antwerpen. Veel collega’s werken er.

Wist je dat je in Antwerpen de 2de grootste geïntegreerde (petro)chemische cluster in Europa vindt? En dat daar dus ook veel werkgelegenheid is voor mensen die van aanpakken weten? Technisch outsourcingbedrijf Tec heeft veel expertise in chemie en is daardoor kind aan huis in een groot deel van de chemische bedrijven in Antwerpen. Onze medewerkers werken er aan behoorlijk uitdagende projecten.

We hebben trouwens vaak boeiende vacatures chemie en zijn constant op zoek naar mensen om al die interessante vacatures in de haven van Antwerpen in te vullen. Iets voor jou? Solliciteer dan meteen!

Lijst chemische bedrijven Antwerpen?

Een lijst chemische bedrijven Antwerpen of een overzicht van grootste bedrijven in Antwerpen zal je hier niet vinden. Wel willen we hier aantonen dat je in de Antwerpse haven een enorme diversiteit aantreft op het vlak van chemische bedrijven. Die diversiteit kan je zelfs uniek noemen in de wereld.

In Antwerpen vind je inderdaad de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. Alle wereldspelers binnen de chemieproductie zijn er actief.

Wist je dat de haven van Antwerpen nu ook samenwerkt met de haven van Zeebrugge onder de welluidende naam Port of Antwerp-Bruges? Als je weet dat Zeebrugge één van de belangrijkste toegangspunten is voor de aanvoer van LNG of vloeibaar gas, dan besef je dat de haven van Antwerpen in de toekomst wellicht zal uitgroeien tot een groene energiehub. In dat geval hebben de Antwerpenaren nog meer om trots op te zijn en is de rest van Vlaanderen nog meer de parking. 🙂

Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat de chemische bedrijven in Antwerpen meteen zullen verdwijnen. Je mag ervan op aan dat de raffinaderijen van TotalEnergies en ExxonMobil nog lang in onze wereldhaven zullen blijven.

Een overzicht van de stad Antwerpen.

Cluster chemische bedrijven in Antwerpen? 1 van de grootste ter wereld

Het belang van de chemische industrie voor de Antwerpse haven is niet te onderschatten. De wereldwijde chemie komt hier samen. Je vindt er alle mogelijke expertise, een efficiënt logistiek platform en logistieke dienstverleners, productie, opslag, transport én tankopslag.

Verder is Antwerpen gekend als plaats waar polymeren, dé grondstof voor tal van producten, worden verwerkt, opgeslagen en verpakt. Nadien vinden ze hun weg naar Europa en via overzeese maritieme verbindingen naar de rest van de wereld.

Ook belangrijk? Je vindt er veel competente meertalige werknemers met een hoge productiviteit.

Nog enkele frappante cijfers?

Wie werkt voor de chemische industrie, maakt deel uit van een uiterst belangrijke economische tak in Vlaanderen.

  • De chemische industrie in Vlaanderen is goed voor een toegevoegde waarde van meer dan 5 miljard euro
  • De toegevoegde waarde van de chemische sector in de provincie Antwerpen bedraagt 3,6 miljard euro of bijna één derde van de totale industriële activiteit
  • De chemische cluster is goed voor 55% van de industriële activiteit in de haven
  • Op het vlak van raffinagecapaciteit staat Antwerpen op de vierde plaats in de wereld
  • Op het vlak van ethyleen- en propyleenproductie staat Antwerpen op plaats twee
Een petrochemisch bedrijf in de haven van Antwerpen. Bij zonsondergang.

Ook petrochemische bedrijven aanwezig, wat is de betekenis petrochemie?

Naast gewone chemiebedrijven in Antwerpen zijn er ook veel petrochemie bedrijven aanwezig in de haven van Antwerpen. En omdat ook petrochemie een van de expertises is van Tec helpen we ook die bedrijven aan competente werknemers.

Ook vind je heel wat chemiebedrijven in Antwerpen die producten uit aardolie fabriceren.

Wist je dat Antwerpen wereldwijd het best scoort op het vlak van verscheidenheid aan eindproducten op een chemische basis?

Tec biedt je de job van je dromen in de chemische bedrijven in Antwerpen

Klop bij ons aan voor een boeiende job in een van de chemische bedrijven in Antwerpen. Want veel van die chemie bedrijven zijn klant bij Tec. En je mag op de beide oren slapen, je hoeft daarom echt geen chemisch profiel te hebben. Heb je een A2 level met wat jaren ervaring op je teller? Dan kan je zeker je mogelijkheden bij Tec een komen bespreken! Lees er dit interview met een van onze werkvoorbereider piping maar eens op na. Tec zoekt altijd naar technische bedienden met een achtergrond in techniek en zware industriën!

Misschien word jij wel de volgende werknemer die we interviewen?

Waarom zou je voor Tec werken?

Omdat je terechtkomt in een team van meer dan 450 consultants, stuk voor stuk ambassadeurs die ervan houden voor Tec te werken. In het totaal hebben we meer dan 25 jaar ervaring in technische consultancy. En daardoor weten we wat we doen en helpen we bedrijven inderdaad waar nodig en goed. We hebben dan ook véél klanten. Ook in de chemische bedrijven in Antwerpen.

Ons succes zorgt er uiteraard voor dat we permanent op zoek zijn naar experts en high potentials – mensen zoals jij – en dat zowel voor kort- als voorlanglopende opdrachten.

Kom je eens voorstellen! Afhankelijk van je ervaring en je kennis bieden we je een beschikbaar project aan dat je 100% op het lijf geschreven is. En je mag ervan op aan, ook je loon is meer dan de moeite.

Om jou een idee te geven van de mooie verloning die je bij Tec ontvangt….

Klik even door, lees én solliciteer meteen en onmiddellijk! Je kan solliciteren op een openstaande vacature, of solliciteer spontaan.

We hopen je binnenkort als een van onze dynamische collega’s te mogen verwelkomen!

Tec is een technisch projectsourcingbureau, onderdeel van GRITT. Onze professionals brengen projecten naar nieuwe hoogten, aan de hand van gezonde passie en expertise. Doe je met ons mee?

Bekijk onze jobs