Gelieve de taal te kiezen waarin u de website wil bekijken. We onthouden uw keuze in een cookie – lees onze privacy policy voor meer info omtrent cookies.

De job van preventie-adviseur in corona-tijden

De job van preventie-adviseur in corona-tijden

Het coronavirus is alomtegenwoordig bij zowat iedere organisatie, zo ook bij Gritt. Niet enkel kan je dit fysiek waarnemen, maar je merkt het ook Bedrijven starten stilaan terug op, ookal blijft telewerk de norm. We kunnen dan ook besluiten dat het virus nog niet achter ons ligt, iets wat onze preventie-adviseur beaamt.

De keerzijde van de medaille

Tim Lagaisse, bijna een jaar in dienst als preventie-adviseur bij Gritt, houdt er een drukke levensstijl op na, ook in tijden van corona. Naast zijn voltijdse job als preventie-adviseur is hij ook al 12 jaar in dienst bij de brandweer, waarvan 7 jaar als Paramedic op de spoeddienst. Hierdoor ziet hij dan ook vanop de eerste rij hoe het virus toeslaat. Een voordeel? Zo durft Tim het niet meteen te noemen. Het maakt hem wel beter bewust van de ernst van de situatie, waardoor we bij Gritt samen met het management zeer snel en accuraat beslissingen hebben kunnen nemen.

Toch blijft hij, ondanks de snelle beslissingsneming door het management van Gritt, zeer nuchter onder de situatie. We zijn er nog lang niet beseft hij, maar hij is positief over onze aanpak bij Gritt.

Gritt in corona-tijden

Sinds kort zijn we het werk op de filialen gedeeltelijk hervat. Hierbij hanteren we alle nodige maatregelen die onze preventie-adviseur in overleg met het management opstelde. Het is een eerste stap richting “het nieuwe normaal”, al zal dat “nieuwe normaal” nog even op zich laten wachten vreest Tim Lagaisse.

Bij Gritt gaan we dan ook voorzichtig, en transparant, te werk. Wekelijks wordt er een online update gegeven over de huidige stand van zaken, want ook in corona-tijden blijft onze onderneming draaien. Daarnaast werd er heel wat tijd geïnvesteerd in een Return-to-work plan. Dit vorm dé fundering van onze onderneming in deze tijden.

De preventie-adviseur en corona

Dat het voor Tim een heuse uitdaging was, staat vast. In geen enkele opleiding tot preventie-adviseur komt het onderwerp “pandemieën en epidemieën” voor. Ook voor hem was het dus zoeken naar een snelle en correcte aanpak binnen Gritt. Dat de corona-bom zo snel zou inslagen, was ook voor hem een enorme verassing. Gelukkig konden we samen met het management bij Gritt snel schakelen.

Sinds de start van de lockdown werkt ook onze preventie-adviseur van thuis uit. Ook dat brengt heel wat veranderingen en aanpassingen met zich mee merkt hij zelf. Plots verloopt alles digitaal. Gelukkig ziet hij het positieve in deze situatie; als onderneming krijg je nu een time-out, wat je de mogelijkheid geeft om alle processen in de onderneming te overlopen en waar nodig te verbeteren. Volgens hem is onze fundering bij Gritt nu sterker en breder dan ooit!

Dat deze corona-crisis voor ons als individu te groot is, zélfs voor onze preventie-adviseur, staat buiten kijf. Maar Tim is er rotsvast van overtuigd dat we bij Gritt de juiste weg zijn ingeslagen. Het virus verslagen kunnen we niet, ons ertegen beschermen wel.

Better safe than sorry.

Benieuwd naar ons volledige verhaal?

We delen het graag.

Over ons